Motivation och resultat med Gamification för företag

Att utvecklas, få feedback, påverka och vara med i ett meningsfullt sammanhang är roligt och stimulerande. På en sådan arbetsplats växer både personal och företag. Vår app GameChanger gör utvecklingen enklare och roligare. Den är som Runkeeper men för aktiviteter i yrkesrollen. Metodiken belönades 2017 med Nobelpriset i beteendeekonomi och kallas för vänliga ”knuffar/nudges” i rätt riktning.

Varför använda gamification?

Många av världens ledande företag och organisationer är medvetna om spelens förmåga att engagera människor. Därför implementerar de idéer inspirerade av spelvärlden i sättet att arbeta. 

raketer nyare

Fördelar med Bisevos gamification plattform

  • Bättre sammanhållning på arbetsplatsen och en insikt i att det man gör har stor betydelse
  • Viktiga arbetsmoment görs på rätt sätt med vägledning av e-learning, checklistor och poäng
  • Det är motiverande, belönande och roligt

App eller webbsida tillgänglig för alla medarbetare

Spelet sätts upp i Bisevos gamification plattform. Vi börjar med att enas om vad som skapar framgång i en roll på ert företag, t ex för en chef eller en säljare. Det är viktigt att vi inte jobbar med för många faktorer och bara det som deltagarna kan och vill påverka. Det anpassade företagsspelet bygger oftast på att man hjälper varandra inom en grupp och tävlar mot andra grupper. Det gör att man samarbetar och att jobbet blir lite roligare.

checklista   checklista1

Organizational Behavior Management

Vår analysmetod bygger på Organizational Behavior Management (OBM). OBM fokuserar på dom beteenden som har störst påverkan på resultatet.

processbild

Exempel på viktiga arbetsmoment som skapar er framgång

  • Säljsamtal
  • Kundmöten
  • Projektmöten
  • Coacha medarbetare
  • Involvera medarbetare
  • Sälj- och leveransprocesser

Utbildning i appen

Plattformen innehåller e-learning. Vi vill att det ska vara enkelt att repetera när man har behov av kunskapen, därför har vi delat upp innehållet i många korta utbildningsmoduler för t ex mötesbokning, kundmötet, argumentation, förhandling, avslut osv. Vi producerar även skräddarsydd e-learning på de arbetsmoment som ni vill ha med. Om behov finns utbildar och coachar våra lärare i sälj, ledarskap och kundservice.

elearning ny

Mätbara resultat

Under ett av våra senaste program ökade åtta chefer sin försäljning med 20 miljoner kronor. Ökningen motsvarar ca 30 %. Försäljningen kom främst från befintliga kunder och nyckelbeteenden som vi tränade på var bl.a. kundbesök och aktivt lyssnande. 

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill veta mer om hur gamification kan användas eller boka en demo över nätet!

KONTAKTA OSS BOKA DEMO

 


Besök oss

Bisevo Business Evolution AB
Kistagången 12
164 40 Kista

Kontakta oss

08-121 316 16
info@bisevo.se

Följ oss

 facebooklogopngtransparentbackground      linkedin logo 3

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.