Säljutbildning för B2B-företag

Företagsanpassad kompetensutveckling som ger fler, större och mer långlivade affärer.

Så mycket mer än en vanlig säljkurs

Vårt säljträningsprogram liknar inte de kurser och utbildningar du är van vid. Det fungerar mer som att gå till en personlig tränare, men för säljavdelningar.

Med utgångspunkt i value-based selling tar vi tillsammans fram ett upplägg som passar ditt företags förutsättningar och mål. Vi reder gemensamt ut vad ni behöver träna på och vilka vanor ni vill förändra. Sedan stöttar vi er hela vägen genom utbildning och coachning.

En viktig grundsten i träningen är vår app Bisevo Gamification. Alla vet hur utmanande det kan vara att förändra beteenden, men med gamification blir det mycket enklare. Så enkelt att det nästan går av sig självt. Dessutom har du roligt under tiden.

Appen hjälper dig att träna in vanor som gör dig till en bättre säljare. Den innehåller allt från utbildningsfilmer till övningsuppgifter och checklistor för exempelvis kundmöten. Genom att uppmuntra och belöna interaktion mellan deltagarna skapar den engagemang och teamkänsla i gruppen.

Stefan Hallberg

Utbildare

Bisevos vd Stefan Hallberg leder er träning tillsammans med våra utbildningspartners. Stefan har arbetat som säljutbildare i 11 år, mottagit fyra Gasellutmärkelser och blivit utsedd till årets företagare.

Exempel på innehåll

 • Mötesbokning  Boka kundmöten effektivt med telefon, mail och LinkedIn
 • Social Selling – Bygg ditt och företagets varumärke
 • Kundmötet  Genomför kundmöten på rätt sätt med fokus på kunden
 • Behovsanalys Du får värdefull information om kunden, bygger relation och ökar din hitrate
 • Säljprocess  Driv säljprocessen steg för steg och öka din hitrate vid offertpresentationer
 • Argumentationsteknik – Förmedla nyttan för kunden med era tjänster
 • Invändningshantering  Undvik konfrontation och förhandla på ett affärsmässigt sätt
 • Avslutsteknik  Välj din avslutsteknik och använd den, det kan vara avgörande
 • Kundplaner  Behåll och utveckla befintliga kunder med kors- och merförsäljning

För vem?

I dagsläget har över tusen personer genomfört vår säljutbildning. Programmet anpassas efter företagets behov, samt gruppens förkunskaper och storlek. Det passar alla som gör affärer med andra företag och har kundkontakt, till exempel säljare, kundtjänstmedarbetare, konsulter och chefer.

Omfattning

Eftersom utbildningen anpassas efter varje företag och grupp varierar den i längd. Men i regel brukar det ta 3-24 månader att skapa nya vanor.

Effekter och resultat

Regelbunden träning i appen ger bestående beteendeförändringar hos den enskilde medarbetaren, i gruppen och ända upp till organisationsnivå.

Några exempel på resultat som våra kunder har fått:

 • Ökad försäljning med 60 MSEK
 • Ökad hitrate med 67 %
 • Ökad lönsamhet med 15 %

Nästa steg?

Hör av dig med dina tankar och önskemål, så tittar vi tillsammans på hur ett träningsprogram för din organisation skulle kunna se ut!

Referenser

DAVID LUNDQVIST
Account Manager Food & Beverage Sweden på ECOLAB

"Tack för en väldigt bra utbildning som har gett mig verktyg att lyckas i min roll som säljare. Det var nytt för mig att genomföra utbildning digitalt i Teams. Det har fungerat lika bra som ”vanliga” fysiska träffar samt att det var en tidsbesparing."


najib alizadeh

NAJIB ALIZADEH
Bilsäljare och företagare

"Jag deltog i Bisevos online säljutbildning med coachning, webinars och gamification. Utbildningen hjälpte mig att bli mer organiserad och att se på försäljning på ett mer positivt sätt!"


Roger Emericsson

ROGER EMERICSSON
Gruppchef på ÅF

"Jag tyckte om inriktningen på utbildningen, kopplat till strategier för olika moment inom affärsmannaskap. Jag gillade också att appen hjälpte mig att komma ihåg saker som är viktiga att tänka på inför och efter kundmöten."


ANDREAS & ALEXANDER FAGERHOV
Grundare & konsulter på Offshore IT

”Vi är väldigt nöjda med online-utbildningen vi fick från Bisevo, vi två som gick den känner oss redo att ta oss an världen! Vi har lärt oss hela säljprocessen och känner oss mycket mer säkra nu när vi ringer kunder och är ute på kundmöten. Tack för det!”


HELEN ASPLUND
Sektionschef Storkök, BA Buildings, AFRY

”Tack för en bra kurs. Har lärt mig så mycket och säljarbetet är numera lustfyllt.”

Bisevo Logo
Kontakta oss

Kistagången 12
164 40 Kista
Tel. 08-121 316 16
Email: info@bisevo.se