Blogg & nyheter

Image

Säljutbildning för fastighetsmäklare

"Jag anlitade Bisevo för säljutbildning. Vi genomför ett program med både fysisk och digital utbildning. Appen är bra för att få lite extra driv i processen och tydligt jobba mot gemensamma mål. Det var faktiskt länge sedan vi gjorde en så lyckad utbildningsinsats!"

Lars Karlsson
Franchisetagare och fastighetsmäklare
Svensk Fastighetsförmedling

svensk fast

 

 

Fortsätt läs mer
  725 Träffar   0 Kommentarer

Webbinarium 11 mars - Stärk gruppen med Gamification

seminarium blogg

Stärk gruppen, ha kul och få mer energi med Gamification!

I vårt kostnadsfria webbinarium berättar vi hur gamification bidrar till gruppens välmående och prestation.

Det viktigaste är att ni, på ett roligt sätt, får ökat engagemang i rätt saker!

Det räcker inte att mäta hur organisationen mår, man behöver stimulera välmående också! Vår plattform coachar medarbetarna till sunda vanor!

Innehållet bestämmer ni över och det kan handla om att arbeta hemifrån, vardagsträning, återhämtning, social selling, säkerhetsrutiner, ledarskap eller försäljning.

Plattformen GameChanger Bisevo är baserad på forskningen inom Organizational Behavior Management (OBM). Dom viktigaste funktionerna är:

• Mål och beteende engagemang med OBM och speldesign
• Feedback till användarna
• Tävling, om man vill
• Personliga mål
• Filmer och quiz
• Pulsmätningar

Föreläsare
Föreläsare är Leif E. Andersson och Stefan Hallberg.

Leif är psykolog och författare till flera böcker om beteendeförändring, exempelvis ”OBM Boken – Psykologi för ledare”. Leif är också gästskribent i tidningen Chef och certifierar OBM konsulter i Sverige.

Stefan är grundare av Bisevo och är en erfaren entreprenör inom digitalt lärande. Han har varit projektledare för många framgångsrika Gamification-projekt.

Agenda
•Vad är Organisational Behaviour Management – OBM
•Hur kan man definiera rätt beteenden för att få resultat
•Vad är Gamification och hur kan det öka framgångsrika beteenden
•Kundcase
•Våra bästa tips för att lyckas med gamification

Datum och tid
Datum: 11 mars
Tid: Kl 8:15 - 9:00
Var: Online - Ett mail med instruktioner för att delta i mötet skickas till dig efter din anmälan

Föreläsningen pågår i ca 35 min och avslutas med en frågestund.

Webbinaret genomförs online. När du skickat in din anmälan får du ett automatiskt bekräftelsemail om att din anmälan är mottagen. Kort därefter får du ett mail med länk och instruktioner för att delta i webbinariet.

Anmäl dig här

Fortsätt läs mer
  1214 Träffar   0 Kommentarer

Hur får man 350 medarbetare att bli mer aktiva på LinkedIn?

Hur får man 350 medarbetare att bli mer aktiva på LinkedIn?

Det var frågeställningen från Samhall. Lösningen blev en digital utbildning med gamification där varje medarbetare får poäng för att dela Samhalls inlägg och för att ta kontakt med kunder. Deltagarna tävlar med varandra i lag och de kan följa sin egen utveckling.

Innehållet kommer från vår partner Salesmakeover och för användarna är det en app eller en webbsida i plattformen GameChanger.

"Det har verkligen gett effekt", säger Victor Riddez som är marknadsansvarig för tillväxt på Samhall.

LinkedIn

Fortsätt läs mer
  1442 Träffar   0 Kommentarer

OBM och gamification

blogg obm gamification

OBM och gamification

I snart ett kvarts sekel har jag hjälpt organisationer och individer att lösa problem i arbetslivet. Oftast i form av utbildningsdagar, av två skäl. Dels är det vad man är van vid att köpa och dels behövs det ofta en kompetenshöjning då den omedvetna inkompetensen kring hur man hanterar människor är stor. Det är inget konstigt i sig, har du någonsin under din skoltid lärt dig hur man arbetar med andra människor? Tänk på hur många timmar skolan lagt ner på att lära dig svenska, matte och annat och jämför det med hur mycket lektionstid du fick i ämnet samarbete med andra människor.

Beteenden påverkas av konsekvenser
Inlärningspsykologin som är mitt område lär oss tyvärr att utbildning sällan leder till att man använder det man lär sig när man är tillbaka i vardagen på jobbet. Det beror på att beteenden påverkas mest av de konsekvenser de får i varje unik situation, mer än av kunskap och kompetens.

Det är en ganska stor investering i tid och pengar att skicka medarbetare på kurs. Kursavgift, resor, internat, traktamenten, förlorad produktion är några av kostnaderna som sammanlagt kan bli höga. När medarbetaren sedan entusiastisk vill testa något av det hen lärt sig så finns risken att en kollega utbrister ”- Lägg av, har du varit på kurs eller?!”.
Där försvann hela den investering ni gjorde i utbildningen. Det krävs en stark individ för att våga testa det hen lärt sig igen om kollegerna bestraffar förändringen på det viset.

Det tar energi och tid att göra saker på ett nytt sätt
Dessutom är nästan all beteendeförändring bestraffande på ett annat sätt, det tar mer energi att göra något på ett nytt sätt än att följa gamla vanor. Mycket av det som är bra för oss på sikt är initialt bestraffande på det viset. Är det någon skillnad på att lära barn äta godis och lära dem göra läxor? Godis smakar gott direkt, förstärkningen kommer omedelbart. Vinsten, förstärkningen, av att läsa läxor kommer inte lika direkt.

Samma gäller för många beteendeförändringar som är bra för oss eller vår verksamhet, vinsten kommer inte direkt. Det tar tid att lära sig något nytt, man känner sig ofta lite tafflig i början vilket i sig är bestraffande. Sedan tar det tid innan nyttan kommer, om det ens blir någon för medarbetaren som beter sig. Nyttan ligger ibland mer hos verksamheten.

Varför hemuppgifter åt ledare och medarbetare inte alltid lyckas
Ett sätt att försöka komma åt de här svårigheterna i utbildningen av ledare och medarbetare liknar det som sker i skolan, vi ger deltagarna hemuppgifter. Tanken är att de ska öva det de lärt sig i sin vardag på arbetet. Det är som sagt inte lätt. Problemet är det medicinare kallar compliance, att få patienten att göra som de ska, exempelvis ta tabletterna och ta dem så länge som läkaren säger. Det är faktiskt ett problemen i vården, att patienterna inte följer instruktionerna.

Jag ser det samma inom utbildningsbranschen, deltagarna följer inte instruktionerna. Du kanske inte känner igen detta, men en del ledare som går en dyr utbildning gör inte sina hemuppgifter. Möjligen ser de i kalendern att det kommer en ny utbildningsdag senare i veckan. Dagen innan kommer de på att det var någon hemuppgift och letar fram pdf-en med bilderna från senaste tillfället. Sedan funderar de under resan till kurslokalen på vad de ska hitta på att säga om utbildaren frågar hur det har gått.

Bättre effekt av OBM med gamification
De senaste åren har jag testat att använda några olika appar för att följa upp hemuppgifterna. Jag har testat Viary som fanns några år sedan och även en som riktade sig mot forskningsvärlden. Den senare fokuserar mest på att mäta momentant. Problemet i forskning är att om du frågar en patient hur ont hen haft den senaste veckan så minns de dåligt. Momentan mätning innebär en app som piper till slumpmässigt i vardagen och då ska patienten skatta sin smärta just nu.

GameChanger - den bästa compliance jag sett
Senast har jag provat gamification med hjälp av GameChanger och det gav den bästa compliance jag sett hittills.

Jag lägger helst upp mina ledarskapsutbildningar med korta teoripass och praktiska övningar följt av några veckors mellanrum innan nästa liknande träff. Tanken är att deltagarna inte ska få för mycket teori på en gång samt att de ska kunna testa sina nya kunskaper i sin vardag med hjälp av en hemuppgift. Nästa gång vi ses börjar vi med uppföljning av hemuppgiften i mindre grupper där jag kan ge personlig coachning på faktiska situationer som deltagarna har upplevt.

Tävlingsmomentet gjorde att många kom igång direkt
Jag presenterade Gamechanger i slutet av dag ett och alla kom snabbt igång. Det var intressant att även om jag inte lade någon vikt vid tävlingsmomentet så gick vissa in i det direkt. Eftersom Gamechanger är lätt att skräddarsy gav jag dem först bara ett fåtal konkreta beteenden att träna på till nästa gång, det vi hade gått igenom. Jag lade till mig själv som observatör så att jag kunde följa allas användning och ge feedback med hjälp av chattfunktionen.

Mejla en påminnelse
Efter en vecka såg jag i loggen att ett par av de femton inte hade kommit igång så jag mejlade dem en påminnelse. När vi sågs några veckor senare hade alla kommit igång och samtliga uppskattade appen. Den påminde dem både om att de skulle göra hemuppgiften och vad den gick ut på.

Efter varje utbildningsdag fyllde jag på appen med nya konkreta beteenden som de skulle öva på. Genom att de gamla låg kvar fick deltagarna med tiden en lista över alla de ledarskapsbeteenden som vi går igenom på utbildningen.

Från app till verkligt beteende
Beteendeförändring bygger på att det finns förstärkare för det nya beteendet.

Som jag var inne på ovan så kommer dessa sällan tillräckligt lika snabbt som godis smakar gott. Det appen gör är att den hjälper deltagarna att fortsätta öva under en längre period tills de upptäcker att de nya beteendena verkligen fungerar. När den insikten kommer så är det lättare att fortsätta med de nya beteendena.


Leif E. Andersson
Psykolog, författare och utbildare
Gästskribent i tidningen chef

 

Fortsätt läs mer
  1694 Träffar   0 Kommentarer

God Jul & Gott Nytt År!

god jul2020

Vi vill tacka våra kunder och partners för året!

Det var ett tufft år men kanske har det skapats några nya sunda vanor också.

Om man ska fokusera på det positiva så är det här dom bästa sakerna som har hänt för oss under året:

 • En ny version av GameChanger appen är lanserad
 • Vi har fått många nya kunder som använder GameChanger
 • Vi har fått flera nya partners och återförsäljare

Men nu vill vi passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott nytt år! 

Vi ser fram emot att jobba tillsammans med er under nästa år!  

Fortsätt läs mer
  1658 Träffar   0 Kommentarer

Jobba och leda på distans med Gamification

webbinarium blogg

I vårt kostnadsfria webbinarium berättar vi hur gamification används för att öka de beteenden som är bra för verksamheten. T ex att jobba och leda på distans på ett effektivt och socialt sätt.

Beteendeförändring med spelifiering har många fördelar, bl.a. att det är roligt och ger mätbar utveckling.

Vår spelplattform, GameChanger Bisevo, fungerar som en träningsapp. Ni omvandlar mål till vad som behöver göras och spelifierar de moment som ni vill träna på, tills de är sunda vanor.

Innehållet kan vara att arbeta hemifrån, hälsa, säkerhet, processer, ledarskap eller försäljning.

Föreläsare

Föreläsare är Leif E. Andersson och Stefan Hallberg.

Leif är psykolog och författare till flera böcker om beteendeförändring, exempelvis ”OBM Boken – Psykologi för ledare”. Leif är också gästskribent i tidningen Chef och certifierar OBM konsulter i Sverige.

Stefan är grundare av Bisevo och har jobbat med utbildning och digitalt lärande i 20 år. Han har varit projektledare för många framgångsrika Gamification-projekt.

 Agenda

 • Definiera rätt nyckelbeteenden och få resultat – 
  Organisational Behaviour Management - OBM
 • Vad är Gamification och hur ökar det framgångsrika beteenden
 • Hur fungerar appen GameChanger
 • Kundcase
 • Våra bästa tips för hemarbete med gamification

Boka din plats

Datum: 20 november
Tid: Kl 8:15 - 9:00
Var: Online -  Ett mail med instruktioner för att delta i mötet skickas till dig efter din anmälan

Föreläsningen pågår i ca 35 min och avslutas med en frågestund.

Webbinaret genomförs online. När du skickat in din anmälan får du ett automatiskt bekräftelsemail om att din anmälan är mottagen. Kort därefter får du ett mail med länk och instruktioner för att delta i webbinariet. 

Anmäl dig här

 

Fortsätt läs mer
  3274 Träffar   0 Kommentarer

Ett sätt som ledare att hantera hemarbetet

hemarbete

 

Det skrivs en hel del om den ökning av hemarbete som Covid-19 lett till och de problem det kan föra med sig. För många påverkas både den fysiska och den psykiska hälsan. Den fysiska av att arbetsmiljön hemma inte är anpassad till långa tider med arbete. Den psykiska hälsan påverkas av isoleringen och de minskade sociala kontakter det leder till.

Vi som jobbar med beteendeförändringar har funderat på hur vi kan hjälpa till. De flesta problem handlar i slutänden om beteenden och så även detta.

Kanske kan något gott komma ur den här krisen. Vi hoppas att många kan få en ökad förståelse för att människor är sociala varelser som drivs av social bekräftelse. Av att bli sedd som den unika människa de är.

Hantera den fysiska hälsan

Vi har skapat ett förändringsstöd i vår app GameChanger Bisevo som fokuserar på beteenden som gynnar den fysiska hälsan, som att byta arbetsställning, ta pauser, äta ordentlig lunch, ha kontakt med en kollega och liknande. I vår app markerar medarbetaren de beteenden som hen gjorde under dagen. Markeringarna ger poäng så att man kan se sin egen utveckling. Andra ser när kollegerna fyller i, kan uppmuntra det och motiveras att följa efter.

Den psykiska hälsan

Alla kan se vad de andra gör och ge varandra feedback via chatten. Chefen kan också delta och hitta tillfällen att ge specifik feedback på varje medarbetares agerande där hemma. Vill man förstärka effekten på den psykiska hälsan ytterligare kan ni skapa ett förändringsstöd även för cheferna som hjälper dem att stötta medarbetarna. Exempelvis att återkoppla på medarbetarnas aktivitet i deras förändringsstöd, att ha regelbunden kontakt, hålla igång distansfikatillfällen och liknande.

De chefer som är oroliga för att deras medarbetare inte arbetar lika hårt hemma kan komma överens med sina medarbetare om att lägga till mer arbetsorienterade beteenden. Det gynnar även den psykiska hälsan hos medarbetaren. De flesta vill göra ett bra jobb och att sitta hemma utan tydliga gränser för vad som är ett tillräckligt bra jobb kan få många att jobba för mycket.

Om ni vill så kan ni prova appen för hemarbete, utan kostnad! 

Fyll i kontaktformuläret så lägger vi upp er som användare!

Fortsätt läs mer
  3825 Träffar   0 Kommentarer

Tips för hemarbete med gamification

Nu jobbar 42 % av Stockholmarna hemifrån och snittet i landet är 24 %.

För en del går det bra men många kan behöva stöd för att få till en strukturerad och hälsosam arbetsdag.

För att hjälpa till med det har vi utvecklat en arbetsrutin som dom flesta kan använda.

Aktiviteterna är skräddarsydda för hälsosamt och effektivt hemarbete. Rolig speldesignen i appen GameChanger driver rätt beteenden och skapar ett socialt sammanhang med kollegor, för att få till sunda vanor.

Spelplattformen GameChanger bygger på evidensbaserad forskning i organisational behaviour Management- OBM

Exempel på innehåll i spelplattformen för hemarbete:

 1. Rutiner för när man börjar och slutar jobba, tar lunch och pauser.
 2. Gör en att-göra-lista för varje dag. Planera och skriv ned vad du ska göra, för att minska stress och bli effektiv.
 3. Håll kontakten med kollegor och chefen - Ring och prata med varandra minst en gång per dag eller ta online möten. Ta gärna virituella fika stunder ihop.
 4. Träning och rätt mat sänker stressnivån, förbättrar sömnen och ökar välbefinnandet. Hitta träningsrutiner som du gillar och som blir av. Kanske utmana dina arbetskollegor?

Spelplattformen stöttar förändringsledning i organisationer och har funktioner som bla:

 • Poängsystem och leaderboards
 • Utbildningsfilmer med quizar
 • Enkel admin för eget innehåll

Det finns även mallar och innehåll för säljare, kundtjänst och chefer!

När ni är klara med testet kan ni fortsätta och betala per användare. Abonnemanget fortsätter ej utan att ni säger till.

Prova appen och mallen för hemarbete gratis i två veckor!

Fyll i kontaktformuläret på vår hemsida så lägger vi upp er som användare!

 

app bild ny

app bild ny1

Fortsätt läs mer
  2786 Träffar   0 Kommentarer

3 nya affärer

Våren var tuff för oss och våra kunder men nu verkar det lätta. Vi har fått tre affärer från kunder som vill satsa på att utbilda och träna sin personal.

Det är tre olika projekt där alla innehåller gamification ihop med online utbildning. Dels som filmer och quizar men även med live webinars och coachmöten i Teams. Superkul tycker vi! Vi har fått utbildningsprogrammen tack vare appen GameChangers styrka, att verkligen få till beteendeförändringar.

Fortsätt läs mer
  4244 Träffar   0 Kommentarer

Webbinarium - Arbetsglädje & engagemang med Gamification & OBM

webbinarium linkedin blogg 15 15

Arbetsglädje, engagemang och lärande


I vårt kostnadsfria webbinarium berättar vi hur gamification används för att öka de beteenden som är bra för verksamheten. Det kan handla om att boka och genomföra digitala kundmöten och att jobba och leda på distans på ett effektivt och socialt sätt.

Gamification och coachning i Teams bibehåller fokus och engagemang på det som går att påverka för t ex säljare och chefer.

Föreläsare är Leif E. Andersson och Stefan Hallberg.

Leif är psykolog och författare till flera böcker om beteendeförändring, exempelvis ”OBM Boken – Psykologi för ledare”. Leif är också gästskribent i tidningen Chef och certifierar OBM konsulter i Sverige.

Stefan är grundare av Bisevo och har jobbat med utbildning och digitalt lärande i mer än 18 år. Stefan har bl a fått flera Gasell-utmärkelser för verksamhet inom digitalt lärande och är en erfaren säljutbildare. 

Agenda

 • OBM - Definiera rätt nyckelbeteenden och få resultat
 • Vad är Gamification och hur ökar det framgångsrika beteenden
 • Hur vi kombinerar onlinecoachning med gamification för bästa resultat
 • Kundcase

Boka din plats - Vilket datum passar dig bäst?

Datum: 5 maj
Tid: Kl 15:00 - 16:00
Var: Online -  Ett mail med instruktioner för att delta i mötet skickas till dig efter din anmälan

Datum: 12 maj
Tid: Kl 10:00-11:00
Var: Online -  Ett mail med instruktioner för att delta i mötet skickas till dig efter din anmälan

Föreläsningarna pågår i ca 40 min och avslutas med en frågestund.

Webbinaret genomförs online. När du skickat in din anmälan får du ett automatiskt bekräftelsemail om att din anmälan är mottagen. Kort därefter får du ett mail med länk och instruktioner för att delta i webbinariet. 

Anmäl dig här

 

Fortsätt läs mer
  6738 Träffar   0 Kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bisevo.se/

Nyfiken på mer? Hör av dig till oss!

Bisevo Logo
Kontakta oss

Kistagången 12
164 40 Kista
Tel. 08-121 31 61
Email: info@bisevo.se